ooa-logo1-2 noloc-2

De Plaats der moeite waard

Dag waardevol Mens,

Voor veel mensen is werk belangrijk. Niet alleen als bron van inkomen, maar ook als middel om je zelf te ontwikkelen en te ervaren dat je ertoe doet, je een bijdrage levert en gehoord en gezien wordt, kortom; dat je van waarde bent.

Wie wil er niet werken bij een organisatie waar je je ge-waard-eerd voelt en waar je oprecht wordt uitgenodigd en uitgedaagd het beste in jezelf naar boven te halen en je creatieve potentieel maximaal te benutten? Het beste in jezelf naar boven halen lukt het best wanneer je je thuis voelt, wanneer je lekker in je vel zit en in balans bent: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Organisatie en medewerkers hebben hierin een gezamenlijk belang en een gedeelde verantwoordelijkheid.

Soms gebeurt het ineens dat die balans er even niet meer is. Dat er iets op ons pad komt waardoor we letterlijk en figuurlijk ‘uit het lood worden geslagen’. Een situatie waar we zelf niet voor hebben gekozen en waarvan we het gevoel hebben ‘dat die ons zomaar overkomt’. Dat kan zowel zakelijk (je hebt mensen te ontslaan of je dreigt zelf te worden ontslagen, je voelt je niet meer gelukkig in je baan, je vind het lastig om je team te inspireren, kortom; er is twijfel/onzekerheid over jezelf, je functie en/of de organisatie waar je werkt) als privéb> (je relatie staat onder druk of je gaat echt scheiden, er is sprake van een ernstige ziekte of een dierbare is overleden of er zijn problemen met de kinderen). Vaak zie je pas later dat zo’n lastige situatie uiteindelijk ergens goed voor is geweest, maar in de tussentijd heb je er wel gewoon mee te dealen…

Zo’n moment van twijfel/onzekerheid noemen wij ‘de Plaats der Moeite’. In het verre Oosten vinden ze dat een mooi moment; het is namelijk de voorbode van echte vooruitgang:

Geen twijfel/onzekerheid... Geen vooruitgang

Kleine twijfel/onzekerheid... Kleine vooruitgang

Grote twijfel/onzekerheid... Grote vooruitgang

Soms kan de Plaats der Moeite zo onprettig aanvoelen dat je ‘het even niet meer ziet zitten’ en dat je graag steun van iemand zou willen hebben. Iemand die je helpt om even afstand te nemen en op een andere manier te kijken. Iemand die je helpt om te ontdekken hoe je je op een positieve manier kunt verhouden tot wat er op je pad komt en die je eraan herinnert dat je ondanks je moeite nog steeds de moeite waard bent.

Heb jij ook het gevoel dat je je op dit moment op een Plaats der Moeite bevindt en dat je daarbij best een steuntje in de rug en wat (h)erkenning kunt gebruiken? Dan is de kijk-, voel- en workshop ‘De Plaats der Moeite Waard’, waar we vanuit verschillende invalshoeken (creativiteit, relativerende humor, zingeving, spiritualiteit) jouw Plaats der Moeite samen verkennen, helemaal voor jou bestemd.

Voor Werk(onder)nemers, Leiders en Zelf-leiders die hun omgeving graag willen transformeren van ‘de plaats der moeite’ naar ‘de plaats der moeite waard’ en daarin zichzelf willen ontdekken als de moeite waard, is deze dag een uitnodiging aan je ZELF!

wereld1
wereld 2

2 nieuwe ovale schilderijen de harten van de galaxy in en op de aarde(universum) Willeke Hendrik

Een reactie van een deelnemer van de workshop op 18 januari 2014

Hallo Jan, Willeke, Ger en Erwin

Ik heb nog even de behoefte om jullie te mailen over de waardevolle dag gisteren.

Het heeft me erg veel gedaan en ik vond de opzet echt heel fijn.

De meditaties van Willeke, voor mij helemaal een thuiskomen, mooie combi met jullie presentaties.

De opbouw en hoe jullie op verschillende wijzen de presentaties deden, echt boeiend.

Met beeld materiaal, die als flitsen soms nog voorbij komen.

De teksten die zo tot mij spraken heb ik opgeschreven.

Heerlijk om op terug te kijken, deze dag, ook wat het Hans en mij weer brengt....

Dank jullie wel !!!

Vanuit een warm hart,

Liefs Nicole

quote