Leidinggeven nieuwe cultuur

ManageMENS Development

 

Deze tijd vraagt om nieuw leiderschap. Als leider ga je niet alleen af op feiten en argumenten, maar durf je te vertrouwen op je intuïtie en af te gaan op je gevoel. Je geeft je collega's verantwoordelijkheid en haalt het beste uit hen door hen te begeleiden. Je leert eigenaar te zijn van vragen in plaats van antwoorden.
Vragen die jij gaat stellen starten bij jouzelf en je ontdekt dat je op reis gaat...

Van eigenwijsheid naar eigen wijsheid
Om aan jouw wijsheid te komen en jouw innerlijke stem te volgen is het belangrijk om te weten dat er twee onverbrekelijk met elkaar verbonden energieën zijn:

  1. Ontdek jouw eigen innerlijke stem
  2. Inspireer anderen die van henzelf te vinden

Het is een levensweg die een keuze maakt. Niet meer de veelgebruikte weg naar middelmatigheid, maar de andere weg, op weg naar de grootsheid. De wijsheid. Deze eindbestemmingen verschillen van elkaar als dag en nacht.

Terwijl de weg naar middelmatigheid het menselijk potentieel beperkt, geeft de weg naar grootsheid en wijsheid dit juist alle ruimte. Deze weg naar grootsheid (wijsheid) loopt via innerlijke groei van binnen naar buiten, gebaseerd op PULL. Leiders en medewerkers die de middelmatigheid kiezen, leven volgens de culturele ‘software’ van ego’s, privileges, schaarste, competitie en gaan zich slachtoffer voelen. Gebaseerd op PUSH.

De reis naar grootsheid leidt naar de innerlijke stem. Zij die deze reis afleggen ontdekken hun innerlijke stem en inspireren anderen die van henzelf te vinden. De leiders en medewerkers die niet reizen, ontdekken die nooit. Zij zijn nog steeds gericht op van buiten naar binnen.

Persoonlijke effectiviteit Leiderschap

Zelfleiderschap een impuls in cultuur

md